Hantlangare och kockar till Tarfala sökes

10 February 2016

Tarfala forskningsstation drivs av Stockholms univeristet och varje år kommer forskare och studenter till forskningsstationen för att studera glaciärerna och den subarktiska alpina miljön. Forskningsstationen ligger otillgängligt placerad öster om Kebnekaise och 26 kilometer från vägs slut i Nikkaloukta. Det finns kapacitet för 38 boende, ett fullt utrustat kök, föreläsningssal, bastu, tvättstuga, laboratorier för fältförsök och en verkstad.
Inför fältsäsongen 2016 söker Tarfala hantlangare och kockar fördelat över tre perioder. Sista ansökningsdatum är 2016-02-29.

Arbetsuppgifter - Hantlangare
Som hantlangare hjälper man till med mätningar i fält samt med driften av stationen, vilket kan innebära allt från att hjälpa till i köket till att måla hus. Arbetet som hantlangare kan vara krävande, då arbetet utförs i alpin terräng och på glaciärer under varierande väderförhållanden med långa arbetsdagar och påfrestande vandringar med tung packning.

Arbetsuppgifter - Kock
Kocken/kockan ansvarar för att laga frukost och middag för normalt 10–25 personer, som allra mest upp till 50 personer (sällan) samt för städ av kök och matsal. Det finns möjlighet att delta i visst fältarbete.

Mer info:
Arbetet sker under tre olika tidsperioder både för kockar och hantlangare under sommaren 2016
– den 21 juni–20 juli
– den 20 juli–20 augusti och
– den 10 augusti–20 september.
Du kan söka till en eller flera av tidsperioderna, men ingen hantlangare blir anställd mer än en period. För att ta sig till och från forskningsstationen ingår en vandring på 26 kilometer i fjällterräng.